Biljart Vereniging

Biljartclub GBC Le Village


Dit is een Golfbiljart vereniging die al vele jaren actief is in café Biej de Vogel.

Onze vereniging bestaat uit 4 teams, waarvan 1 team actief is in het district Midden Limburg. Zij spelen de meeste uitwedstrijden in de omgeving van Weert. De overige 3 teams spelen in het district Echt, en spelen op 1 uitwedstrijd na alles binnen een straal van 10 km van Montfort. De wedstrijden zijn altijd vrijdag avond, en het seizoen loopt ongeveer van half oktober tot en met half april.

Een golfbiljart wedstrijd bestaat uit 12 partijen, iedere speler speelt normaal 2 partijen Een golfbiljart team bestaat uit minimaal 4 personen, in dit geval speelt men 3 partijen. Golfbiljarten is een spannende vorm van biljarten waarbij tactiek een belangrijke rol speelt. Maar de gezelligheid staat in het algemeen bij alle teams voorop.

De laatste jaren organiseert onze vereniging elk jaar een toernooi dat plaats vind in de 2 weekenden aansluitend aan carnaval, met als hoogte punt het Moferter treffen. Dit is een koppeltoernooi waarbij 1speler actief in competitie verband mag golfbiljarten , en de ander niet. Zoals de naam Moferter treffen al aangeeft moeten de teams een binding met Montfort hebben. Dit is altijd een heel gezellig toernooi met vaak verrassende winnaars.

Heb je interesse, kom dan op een vrijdag avond eens vrijblijvend kijken. Meer informatie kun je altijd bij John krijgen.

Bijna alle teams kunnen wel spelers gebruiken, en er is altijd wel een team dat goed bij je past.

 

 

<<< vorige pagina

defined('_JEXEC') or die; UA-120923891-35